Στην Μυτιλήνη βρέθηκα την Κυριακή 14 Μαίου, για να μιλήσω σε εκδήλωση που διοργάνωσε η  ΝΟΔΕ Λέσβου.

Η συμφωνία της κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα έχουν δοθεί στη δημοσιότητα θα ισχύσει και έως το 2022, στοιχείο που κάνει τη Νέα Δημοκρατία ιδιαίτερα ανήσυχη, δεδομένου ότι η κυβέρνηση μετά τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ μέτρα που επέβαλε αρχικά, έρχεται να προσθέσει άλλα μέτρα, ύψους 5 δισεκατομμυρίων έως το 2021. Αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να εξηγήσουμε στους Έλληνες. Πόσο ακριβά δηλαδή, αγοράζει πολιτικό χρόνο αυτή η κυβέρνηση και πόσο μεγάλες επιπτώσεις θα έχει αυτό στην πραγματική οικονομία και στην καθημερινότητά μας.Η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ένα κλίμα εφορίας και την αίσθηση ανάκαμψης μέσω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές τον Απρίλιο του  2014 και ήταν έτοιμη να περάσει σε προληπτική πιστοληπτική γραμμή στο τέλος της ίδιας χρονιάς. Με αυτή την κυβέρνηση, όμως, η χώρα φορτώθηκε με 86 δισεκατομμύρια επιπλέον αχρείαστο μνημόνιο, ενώ χάθηκαν τρία χρόνια από εκείνη την διαδρομή. Είναι πολύ ακριβά δυστυχώς, τα δίδακτρα που πληρώνουμε για την εκπαίδευση αυτής της κυβέρνησης και τα οποία βγαίνουν από τις τσέπες του ελληνικού λαού, μισθωτών και συνταξιούχων.

ΛΕΣΒΟΣ2

Σε ό,τι αφορά στις  δυνατότητες αποδυνάμωσης των μέτρων περικοπών και φορολογίας, από τη Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που εκλεγεί,  ότι η πολιτική της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη, θα έχει εντελώς διαφορετική προοπτική και χαρακτήρα από την πολιτική που ασκεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα έχει συνέχεια, ωστόσο οι κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα ν’ αλλάξουν το μείγμα της πολιτικής, μειώνοντας τις δαπάνες και κατά συνέπεια τους φόρους, επιτρέποντας τη σταδιακή ανάκαμψη. Οι δαπάνες αυτές θα περικοπούν από μια σειρά οργανισμούς φαντάσματα, από ελαστικές δαπάνες στο δημόσιο που ακόμη δεν έχουν μειωθεί, καθώς και από την αναδιάταξη του προσωπικού που θα δώσει μεγαλύτερη αποδοτικότητα στο δημόσιο.

Η Νέα Δημοκρατία αυτή τη στιγμή, δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε και αντίμετρα. Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση νομίζει ότι διαπραγματεύεται και στο τέλος οι δανειστές απλά ανεβάζουν το λογαριασμό

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.