Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα.

Αυτό που θέλουμε, πρωτίστως, να πετύχουμε είναι να ξεριζώσουμε τη φτώχεια και να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα εκείνων που βίωσαν τις επιπτώσεις της κρίσης χάνοντας τη δουλειά τους, την επιχείρηση τους, τους κόπους της ζωής τους.

 

Είμαστε η παράταξη που πρώτη νομοθέτησε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την πιο αποτελεσματική κοινωνική υποστήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ που τότε το πολέμησε, σήμερα – ευτυχώς – το εφαρμόζει.

Η φτώχεια όμως δεν ξεριζώνεται με επιδόματα.

Η φτώχεια ξεριζώνεται με ευκαιρίες για βιώσιμες δουλειες που θα απευθύνονται στους νεους και στους μεγαλύτερους που θα αξιοποιούν προσόντα και δεξιότητες που αποκτήθηκαν στη διαδρομή.

 

Η φτώχεια ξεριζώνεται με φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της υγειούς επιχειρηματικότητας, όπως ειναι οι επενδυτικές πλατφόρμες και οι μικροπιστώσεις. Ξεριζώνεται με μείωση της ληστρικής φορολόγισης για τους μικρομεσαίους.

Και φυσικά η φτώχεια ξεριζώνεται με πολιτικές δια βίου μάθησης και μετεκπαίδευσης, που θα επιταχύνουν την επανένταξη στην αγορά εργασίας των ανθρώπων που αισθάνονται ότι “η δουλειά τους απέρριψε”.

Στο κέντρο  της πολιτικής μας είναι οι αδύναμοι. Αυτοί που παραμένουν άνεργοι εδώ και πολλους μήνες ή και χρόνια. Αυτοί που παγώνουν το χειμώνα γιατί δεν έχουν χρήματα για θέρμανση.

Εκείνοι οι συμπολίτες μας από τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνει εκατό σε φόρους για να τους επιστρέψει δέκα, με επιδόματα μιας χρήσης, κάνοντάς τους από φτωχούς, φτωχότερους.

Στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας συνδιαμορφώνουμε το χάρτη της Ελλάδος μετά το 2018.

Προχωράμε μπροστά, χωρίς να αφήνουμε πίσω κανέναν.

Το χρωστάμε στους γονείς μας που είδαν τους κόπους μιας ζωής να συρικνώνονται.

 

Το χρωστάμε στη γενιά μας και πάνω απ´ ολα στα παιδιά μας. 

 

Στους νέους και στους οικογενειάρχες, που αποφάσισαν ότι το καλύτερο “διαβατήριο” για να ξεφύγουν από την κρίση ήταν στην κυριολεξία το διαβατήριο τους.