Μαθητές απ’ το 8ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και τη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης ήρθαν προσκεκλημένοι μου και φιλοξενούμενοί μου στις Βρυξέλλες όπως υποσχέθηκα.

Θυμάστε την εκδήλωση «Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και την Καινοτομία» που είχα συνδιοργανώσει με το European Ideas Network (EIN) στο Ολύμπιον τον Οκτώβριο στην πόλη μας;

Οι μαθητές που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες απαρτίζουν τις δύο νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού που είχε γίνει μεταξύ 17 σχολείων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης. Το βραβείο για την πιο καινοτόμα ιδέα ήταν επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές και οι καθηγητές που τους συνόδευσαν παρακολούθησαν επίσης το σεμινάριο «Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και τη νέα γενιά» που συνδιοργάνωσα με το συνάδελφο ευρωβουλευτή Paulo Rangel και την υποστήριξη του European Ideas Network (της δεξαμενής σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).

Το χαμόγελο των παιδιών που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για να γνωρίσουν από κοντά πως δουλεύουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η πιο αισιόδοξη εικόνα σε αυτή την προσπάθεια!

Δημοσιεύτηκε από Μαρία Σπυράκη στις Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018