Βιογραφικο Σημειωμα

Γεννήθηκα στη Λάρισα  το 1965.  Σπούδασα Χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πτυχίο μου συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο στο LSJ, με αντικείμενο "ΜΜΕ και Ειδήσεις". Παρακολούθησα  σειρά σεμιναρίων με κυριότερα :

- Αναλυτική ορολογία της ΕΕ, στο πανεπιστήμιο της Μάλτας.

- Μετακίνηση πληθυσμών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία

- Επιχειρησιακή διατήρηση ειρήνης στο ΝΑΤΟ

- Διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Από το  2009 έως το 2011 ολοκλήρωσα με άριστα  στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τους κύκλους «Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων» και η «Οικονομική Κρίση του 2010».

Από το 1992 έχω εργασθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA από όπου παραιτήθηκα στις 4 Απριλίου του 2014 όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου πρότεινε να είμαι  υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Μαΐου. Επίσης έχω εργασθεί στις εφημερίδες "Επενδυτής", "Εξουσία" , "Θεσσαλονίκη", «Αγγελιοφόρο» και στην «Ημερησία του Σαββάτου» από όπου παραιτήθηκα επίσης για να είναι υποψήφια με σταυρό στις επικείμενες  Ευρωεκλογές.  Έχω ασχοληθεί με το ελεύθερο ρεπορτάζ, έχω συμμετάσχει σε αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία - Μαυροβούνιο). Από το 1998 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 εργαζόμουν στο  πολιτικό ρεπορτάζ.

Έχω εργασθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2003 - 2004, στον τομέα της Ενημέρωσης, και στο γραφείο του Σταύρου Δήμα την περίοδο 2004-2009, κατά την οποία  ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ.

Είμαι παντρεμένη με τον Στράτο Στυλιανίδη, επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ, και έχω δύο υπέροχα παιδιά.

 

maria spyraki
 
 

Τα Παιδικά Χρόνια...Φοιτητική Ζωή & Πρώτα Βήματα


 

Αγαπημένες Στιγμές


 

Εν ώρα εργασίας