Βιογραφικό

Η Μαρία Σπυράκη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1965. Σπούδασε χημικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά το πτυχίο της συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο στο LSJ, με αντικείμενο «ΜΜΕ και Ειδήσεις». Παρακολούθησε σειρά σεμιναρίων με κυριότερα :
- Αναλυτική ορολογία της Ε.Ε., στο πανεπιστήμιο της Μάλτας.
-Μετακίνηση πληθυσμών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία
-Επιχειρησιακή διατήρηση ειρήνης στο ΝΑΤΟ
-Διαχείριση ευρωπαϊκών προγραμμάτων στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.
Από το 2009 έως το 2011 ολοκλήρωσε με άριστα στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τους κύκλους «Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων» και η «Οικονομική Κρίση του 2010».
Από το 1992 έχει εργασθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA από όπου παραιτήθηκε στις 4 Απριλίου του 2014 όταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς της πρότεινε να είναι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Μαΐου . Επίσης έχει εργασθεί στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία» , «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρο» και στην «Ημερησία του Σαββάτου» από όπου παραιτήθηκε επίσης για να είναι υποψήφια με σταυρό στις επικείμενες ευρωεκλογές. Έχει ασχοληθεί με το ελεύθερο ρεπορτάζ, έχει συμμετάσχει σε αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σκόπια, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία – Μαυροβούνιο). Από το 1998 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 εργαζόταν στο πολιτικό ρεπορτάζ.
Έχει εργασθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περίοδο 2003 -2004 , στον τομέα της Ενημέρωσης, και στο γραφείο του Σταύρου Δήμα την περίοδο 2004-2009, κατά την οποία ήταν Επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ.
Είναι παντρεμένη με τον επίκουρο καθηγητή του ΑΠΘ Στράτο Στυλιανίδη και έχουν δύο παιδιά.