Βιογραφικό

Είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Βραβεύτηκα «Ευρωβουλευτής της Χρονιάς» στην κατηγορία: Βιομηχανία, Έρευνα & Καινοτομία.

Στις Ευρωεκλογές του 2014 εκλέχτηκα πρώτη ευρωβουλευτής της ΝΔ και εντάχθηκα στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είμαι μέλος των Επιτροπών Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) και Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE), καθώς και μέλος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τις σχέσεις της Ε.Ε. με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, FYROM.

Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι το Μάρτη του 2019, που ανακοικώθηκε η υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μου ανέθεσε τα καθήκοντα του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της παράταξης.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Eργάστηκα 22 χρόνια ως δημοσιογράφος στον ιδιωτικό τομέα και είμαι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Από το 1992 εργάσθηκα στις εφημερίδες «Επενδυτής», «Εξουσία», «Θεσσαλονίκη», «Αγγελιοφόρος», «Ημερησία του Σαββάτου» και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ, STAR, ALTER και MEGA από όπου παραιτήθηκα στις 4 Απριλίου του 2014 όταν ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μου πρότεινε να είμαι υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

Ως δημοσιογράφος έχω συμμετάσχει σε αποστολές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σκόπια, Κύπρος, Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία – Μαυροβούνιο). Από το 1998 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 εργαζόμουν στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Έχω εργασθεί επίσης στον τομέα Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περίοδο 2003 -2004, καθώς και στο γραφείο του Επίτροπου της Ελλάδος στην Ε.Ε.,Σταύρου Δήμα,την περίοδο 2004-2009.

Σπουδές

Σπούδασα Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησα το 1989.

Στη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα δημοσιογραφίας στο London School of Journalism.

Από το 2009 έως το 2011 ολοκλήρωσα στο ΚΕΚ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών τους κύκλους:

  • Σύμβουλος Διαχείρισης Κρίσεων
  • Οικονομική Κρίση του 2010.

Μετά την εκλογή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρακολούθησα τα θερινά τμήματα στο College of Europe, στη Μπριζ:

  • Intensive Seminar on the EU, Ιούλιος 2014
  • Negotiations in Practice-Towards effective negotiations with and within the EU, Ιούνιος 2015
  • Energy Union Summer School, Ιούνιος-Ιουλιος 2016

Είμαι εγγεγραμμένη στο μεταπτυχιακό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις Ευρωπαϊκές Σπουδές (MSc in European Studies).

Φοίτησα στο Λύκειο στον Πυργετό Λάρισας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Μιλάω Αγγλικά και Γαλλικά.

Γεννήθηκα στη Λάρισα, το 1965. Είμαι παντρεμένη με τον Στράτο Στυλιανίδη, επίκουρο καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.