23 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Γερμανική ραδιοφωνία

Αφιέρωμα στην υποψηφιότητα της Μαρίας Σπυράκη, έκανε η δημόσια Γερμανική Ραδιοφωνία. Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη εκλογική μάχη ο γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός «Deutschlandfunk» αναφέρει ότι μετά από σχεδόν 25 χρόνια πολιτικό ρεπορτάζ και της πρότασης που της έκανε ο πρωθυπουργός η Μαρία Σπυράκη αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχει γυρισμός.

«Έχω αναλάβει μια πολιτική θέση γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μέλος της Ε.Ε. Για αυτό αγωνίζομαι. Ταξιδεύω σε ολόκληρη τη χώρα και η προεκλογική μου  καμπάνια είναι χαμηλού κόστους» λέει η Μαρία Σπυράκη για να συνεχίσει: «Το ερώτημα είναι ένα: Θα υπονομεύσουμε το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής προσπάθειας  ή θα προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας και να προχωρήσουμε μπροστά; Αυτή τη φορά οι Έλληνες πολίτες μπορούν επιτέλους να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιος θα τους εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή. Και αυτό είναι το τέλος του μύθου ότι η απόσταση ανάμεσα στον ευρωβουλευτή και τον πολίτη είναι τεράστια.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτού στην διεύθυνση:

http://www.deutschlandfunk.de/serie-kandidaten-zur-europawahl-es-gibt-kein-zurueck-mehr.795.de.html?dram:article_id=285873

Η Μαρία Σπυράκη στον Έβρο

Τον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένο το φράχτη που έχει τοποθετηθεί κατά μήκος 11,5 χιλιομέτρων στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία  για την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα, επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος παρουσίασε με λεπτομέρειες στην κ. Σπυράκη την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των συνόρων. «Μόνο με τέτοια μέτρα και με την παράλληλη ενίσχυση των δυνάμεων της Frontex μπορεί να αντιμετωπιστεί  αποτελεσματικά η εισροή  παράνομων μεταναστών στη χώρα. Μόνο έτσι θα σταματήσουν οι δουλέμποροι να πωλούν ελπίδες στους απελπισμένους» σχολίασε η κ. Σπυράκη.

Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί προτεραιότητα και για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος το έχει θέσει επανειλημμένα στους 27 ομολόγους τους και μάλιστα έχει ζητήσει και τη σύγκλιση ειδικής συνόδου κορυφής για το μεταναστευτικό.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής  την υποψήφια ευρωβουλευτή την Τετάρτη συναντήθηκε για το θέμα και  με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τον επικεφαλής της Frontex στην Ελλάδα κ. Γρηγόρη Αποστόλου, απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Λίγο μετά η Μαρία Σπυράκη  τόνισε χαρακτηριστικά ότι μεταξύ των στόχων της, εάν εκλεγεί, θα αποτελέσει η ατζέντα της παράνομης μετανάστευσης, καθώς όπως είπε, αποτελεί κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό θέμα και οι Ευρωπαίοι Εταίροι οφείλουν να δράσουν συλλογικά.«Χρειάζεται επιμερισμός της ευθύνης μεταξύ των Ευρωπαίων και να γίνει κατανοητό ότι η Ελλάδα μία μικρή χώρα στην Ευρώπη δεν μπορεί να επωμίζεται μόνη της το δυσβάστακτο βάρος της πίεσης της παράνομης μετανάστευσης» τόνισε η κα Σπυράκη. Επίσης η υποψήφια ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι η Ευρώπη οφείλει να χαράξει μία πολιτική με ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά για τη διαχείριση του φαινομένου αλλά και ουσιαστικής συνδρομής στις χώρες της Νότιας Ευρώπης που δέχονται την μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση.

22 Mαϊου

H Mαρία Σπυράκη στην Kρήτη

Tην Κρήτη και συγκεκριμένα το Ηράκλειο επισκέφθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη . Την κυρία Σπυράκη στη σύντομη αλλά δεύτερη επίσκεψη στης στην Κρήτη , συνόδευε ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης και μαζί , συναντήθηκαν και συνομίλησαν με φορείς και πολίτες του Ηρακλείου.

Τόσο η υποψήφια ευρωβουλευτής όσο και ο βουλευτής της Κρήτης, ζήτησαν από τους πολίτες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και στις δύο κάλπες, ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της για την έξοδο της χώρας από την κρίση. 

Στη συζήτησή της με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό σχέδιο που παρουσίασε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,   το οποίο με μια σειρά φοροελαφρύνσεων και ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και ιδίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ώστε σε μια επταετία να είναι και η Ελλάδα στο μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η Μαρία Σπυράκη τόνισε : «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει με σταθερά βήματα. Αρκεί οι Έλληνες να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τζογάρει τις θυσίες τους. Αρκεί να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στο χείλος του γκρεμού. Σας ζητώ, την ερχόμενη Κυριακή να βάλετε ένα σταυρό δίπλα στο όνομά μου ώστε να έχω  την ευκαιρία να δώσω τη μάχη για να κάνουμε ξανά την Ελλάδα μια χώρα «παίκτη» στους 18 της ευρωζώνης.».  

20 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Βοιωτία

Τη Βοιωτία επισκέφθηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής  της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της, η Λειβαδιά όπου την υποδέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Καράμπελας . Μαζί περπάτησαν στον πεζόδρομο της πόλης, όπου η Μαρία Σπυράκη είχε την ευκαιρία να μιλήσει με κατοίκους της Λειβαδιάς και να ακούσει από κοντά τα προβλήματά τους. Τόσο η υποψήφια ευρωβουλευτής όσο και ο βουλευτής κ. Καράμπελας  τόνισαν την ανάγκη να στηριχτούν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας για να συνεχίσει η Ελλάδα με σταθερά βήματα  στην πορεία που οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το Επιμελητήριο της πόλης, όπου μιλώντας σε εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων και μικρομεσαίους επιχειρηματίες δεσμεύθηκε ότι αν οι Έλληνες, οι πολίτες της Βοιωτίας, την τιμήσουν βάζοντας ένα σταυρό δίπλα στο όνομά της στις εκλογές της 25ηςΜαΐου θα εργαστεί ώστε να πείσει τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. ότι η ρυθμίσεις των οφειλών στα ταμεία και την Εφορία είναι ένα μέτρο που θα δώσει ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, όπως και οι αλλαγές στον Τειρεσία.

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη επισκέφθηκε την Θήβα, όπου την υποδέχθηκε ο  Ευάγγελος Μπασιάκος , βουλευτής και αυτός της Ν.Δ. Μαζί με τον κ. Μπασιάκο η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο του νυν δημάρχου και ξανά υποψηφίου Σπύρου Νικολάου. Εκεί συναντήθηκαν και με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Γιώργο Ανέστη. Όλοι οι υποψήφιοι ζήτησαν από τους πολίτες της Θήβας να  στηρίξουν τη ΝΔ και στις ευρωεκλογές και στις επαναληπτικές εκλογές για να μην πάνε χαμένες οι θηριώδεις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία δύο χρόνια.

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη και ο Ευάγγελος Μπασιάκος επισκέφτηκαν την πλατεία της πόλης και μίλησαν με τους κατοίκους. 

19 Μαϊου

Συνέντευξη Μαρίας Σπυράκη στην "Σημερινή"

18 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Ρόδο

Στη Ρόδο βρέθηκε την Παρασκευή 16 Μαΐου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη. Στο αεροδρόμιο του νησιού την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας ο οποίος και τη συνόδευε σε όλη την περιοδεία της και στις συναντήσεις με τους επιστημονικούς, παραγωγικούς και τοπικούς φορείς της Δωδεκανήσου.

Πρώτος σταθμός της υποψήφιας Ευρωβουλευτού η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, όπου έγινε δεκτή από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο. Αμέσως μετά συναντήθηκε και με τον δεύτερο βουλευτή της Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα τον κ. Βασίλη Υψηλάντη.

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση και το Λιμεναρχείο Ρόδου. Τόσο ο Α’ Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Φώτιος Αποστολόπουλος, όσο και ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου αρχιπλοίαρχος Ιωάννης Αργυρίου ανέφεραν ως μείζον θέμα της περιοχής την παράνομη μετανάστευση και ζήτησαν την ενίσχυση και των δύο Σωμάτων Ασφαλείας με προσωπικό, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, αλλά και την αύξηση της βοήθειας από τη FRONTEX.

Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η υποψήφια  ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη  Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο ο οποίος μπαίνει με τον αέρα του πρώτου στις επαναληπτικές εκλογές για την  περιφέρεια. Οι δύο υποψήφιοι  τόνισαν πως πρέπει οι πολίτες των Δωδεκανήσων να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές ώστε η χώρα να μπορέσει να συνεχίσει την προσπάθειά της για οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, και να μην  επιστρέψει στην αβεβαιότητα και την εσωστρέφεια.

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και συναντήθηκε με εκπροσώπους όλων των επιστημονικών , παραγωγικών και τοπικών φορέων της Δωδεκανήσου. Η υποψήφια ευρωβουλευτής άκουσε τα προβλήματα και τις επισημάνσεις των κατοίκων μιας περιοχής που βρίσκεται μια ανάσα από το ελληνοτουρκικά σύνορα και απαντώντας στα ερωτήματα που δέχθηκε μεταξύ άλλων τόνισε: « Το θέμα της νησιωτικότητας, δυστυχώς για τη Δωδεκάνησο είναι άδειο πουκάμισο. Δεν είναι όμως ώρα για μεμψιμοιρίες. Πρέπει όλοι μαζί να δούμε τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Υπάρχουν και άλλες χώρες όπως η Φινλανδία με πολλά νησιά που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα όπως η Ελλάδα. Χρησιμοποίησαν όμως τους πόρους και τα εργαλεία της Ε.Ε. και αντιμετώπισαν εμπόδια όμως η απόσταση από το κέντρο της ενδοχώρας. Πρέπει και εμείς να δούμε πως μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτές τις δυνατότητες. Τα Δωδεκάνησα και ιδίως η Ρόδος είναι περιοχές της Ελλάδας που παρά την κρίση κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή. Και πρέπει να παραδειγματιστούμε από αυτούς.»

Η κ. Σπυράκη συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου της περιοχής Γιάννη Πάππου στον οποίο επεσήμανε ότι αν οι πολίτες της χώρας, οι πολίτες της Δωδεκανήσου την τιμήσουν βάζοντας στις ευρωεκλογές ένα σταυρό δίπλα στο όνομά της θα εργαστεί για να αρθούν τα εμπόδια στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και θα δώσει τη μάχη ώστε να καταλάβουν στην Ε.Ε. ότι οι ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ταμεία των επιχειρηματιών είναι απαραίτητη ανάσα, όπως και οι αλλαγές στον Τειρεσία.

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους του κλάδου. Σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Αντώνη Καμπουράκη τόνισε ότι ο τουρισμός που αποτελεί τη βαρειά βιομηχανία αυτής της χώρας, πρέπει να αποτελέσει το επίκεντρο των προσπαθειών για ανάπτυξη.

Κλείνοντας την επίσκεψή της στη Ρόδο η κ. Σπυράκη είχε την ευκαιρία να κάνει μια μικρή βόλτα στην πόλη και να συναντηθεί αθλητικούς παράγοντες και εκπροσώπους της ΝΟΔΕ και της ΟΝΝΕΔ.

17 Μαϊου

Μήνυμα της Μαρίας Σπυράκη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η 19η Μαΐου έχει οριστεί από την Ελληνική Βουλή ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους την περίοδο 1916-1923.

Με το τρίπτυχο «ένα κράτος, μια θρησκεία, ένας λαός», οι Νεότουρκοι και ο Μουσταφά Κεμάλ, σχεδίασαν και εκτέλεσαν δύο γενοκτονίες. Το 1915 την γενοκτονία των Αρμενίων και από το 1916 έως το 1923 τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι με την εξόντωση του μισού πληθυσμού (353.000) και τον εκτοπισμό-ξεριζωμό του άλλου μισού, τον Αύγουστο του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ , σύμφωνα με τους ιστορικούς αναφώνησε θριαμβευτικά: «Επί τέλους τους ξεριζώσαμε».

Σήμερα 100 χρόνια μετά είναι επιτακτική ανάγκη η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου να αναγνωστεί επίσημα από όλους τους διεθνείς οργανισμούς, ώστε η Τουρκία να εξαναγκαστεί να αναγνωρίσει το έγκλημα που διέπραξε. Η γειτονική χώρα αν και έως τώρα δεν έχει επιδείξει σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διεθνή νομιμότητα, ούτε καν για την Κύπρο, πρέπει να πιεστεί ώστε να αναγνωρίσει και να τηρήσει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου και του ΟΗΕ , σύμφωνα με τα οποία η γενοκτονία αποτελεί ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το βαρύτερο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και δεν επιδέχεται παραγραφή. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν αφορά μόνο μια πληθυσμιακή ομάδα, ούτε μόνο τους Έλληνες αλλά απευθύνεται σε όλη την ανθρωπότητα. 

Δεσμεύομαι ότι αν οι Έλληνες με τιμήσουν και στις εκλογές της 25ηςΜαΐου βάλουν έναν σταυρό δίπλα στο όνομά μου, ως ευρωβουλευτής θα θέσω το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων μέχρι τελικής δικαίωσης στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και σε όλα τα  αρμόδια όργανα της Ε.Ε. που έχουν πρόσβαση οι ευρωβουλευτές  ώστε ακόμη και η άρνηση του γεγονότος να αποτελεί αδίκημα, όπως συμβαίνει και με το Ολοκαύτωμα. Παράλληλα θεωρώ υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να εντείνει τις προσπάθειές της ώστε η παγκόσμια κοινότητα να ενημερωθεί για το έγκλημα που υπέστησαν οι Έλληνες της Ανατολής στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Είναι χρέος της ελληνικής πολιτείας να εντείνει τις προσπάθειες ενημέρωσης της παγκόσμιας κοινότητας για τη γενοκτονία των Ποντίων ώστε να γίνει αυτή παγκόσμιο παράδειγμα αποτροπής των γενοκτονιών που ακόμα συντελούνται σε όλο τον κόσμο.

16 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στην Φθιώτιδα και την Μαγνησία

Περιοδεία στην Φθιώτιδα και την Μαγνησία πραγματοποίησε την Πέμπτη η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Πρώτος σταθμός η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπου συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κύριο Νικόλαο.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, όπου την υποδέχθηκε ο πατέρας του υπουργού και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Κώστας Σταϊκούρας.

Αμέσως μετά η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του επί 16 χρόνια δημάρχου Λαμίας και ξανά υποψήφιου  κ. Γιώργου Κοτρωνιά. Και οι δύο υποψήφιοι ζήτησαν από τους πολίτες της Λαμίας  να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να συνεχίσει την πορεία για την οριστική λήξη του μνημονίου και την έξοδο της χώρας από την κρίση. Στο εκλογικό κέντρο συναντήθηκε και με τον Κώστα Αποστολόπουλο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Στερεάς Ελλάδας με τον συνδυασμό «Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας» του Κώστα Μπακογιάννη.

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη έκανε βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης , συνοδευόμενη από τον δικηγόρο Θάνος Τσαντήλα, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τον συνδυασμό του κ. Κοτρωνιά . Εκεί συνάντησε  και την βουλευτή Φθιώτιδας κ. Ελένη Μακρή και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν από κοντά με τους πολίτες της Λαμίας και να ενημερωθούν από πρώτο χέρι  για τα προβλήματά τους.

Συνέχεια στην περιοδεία της Μαρίας Σπυράκη είχε ο Βόλος όπου συνοδευόμενη από την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο.  Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την κ. Μακρή επισκέφθηκαν  το νοσοκομείο Βόλου όπου συναντήθηκαν  με τον διοικητή Κώστα Καραμπάτσα και τον αναπληρωτή διοικητή Χαράλαμπο Μπαλή.

Επόμενος σταθμός της κ. Σπυράκη το γραφείο της κ. Μακρή στο Βόλο όπου την περίμενε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Κίτσιος και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας Γιώργος Εμμανουηλίδης.

Το βράδυ η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Αγίου Κωνσταντίνου Γιάννη Συκιώτη . Και οι δύο υποψήφιοι  ζήτησαν από τους πολίτες να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.  Εκεί η Μαρία Σπυράκη συναντήθηκε και με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του Κώστα Μπακογιάννη Κωνσταντίνο Καραγιάννη.

15 Μαϊου 

Με τον Κώστα Σταϊκούρα

Στιγμιότυπο από την περιοδεία της Μαρίας Σπυράκη στην Φθιώτιδα. Συναντήθηκε με τον Κώστα Σταϊκούρα (πατέρα του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα), στενό συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.

Η Μαρία Σπυράκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση

14 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Δυτική Ελλάδα

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιόδευσε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη .

Πρώτος σταθμός η Πάτρα και το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αντρέα Κατσανιώτη. Οι δύο υποψήφιοι , οι οποίοι γνωρίζονται χρόνια αφού συνεργάστηκαν  ως δημοσιογράφοι, ζήτησαν από τους πολίτες της περιοχής να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. «Εμείς οι νέοι άνθρωποι που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, εμείς που κινητοποιηθήκαμε μέσα από τη μεγάλη πρόκληση να πάρει η Ελλάδα τη στροφή, έχουμε τη δύναμη και το θάρρος και θα βάλουμε όλη τη γνώση και την εμπειρία μας για να πάνε τα πράγματα καλύτερα» δήλωσε μεταξύ άλλων η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Αχαϊας όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννης Μάκας. Μιλώντας στα στελέχη του κόμματος στην Πάτρα η κ. Σπυράκη επεσήμανε την ανάγκη οι πολίτες να επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία, να επιλέξουν τη σταθερότητα και το δρόμο που οδηγεί στη νέα Ελλάδα, όπως την εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με φορολογικές ελαφρύνσεις, με φροντίδα για τους συνταξιούχους, τους μισθωτούς και για τις επιχειρήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Επόμενος σταθμός το Αίγιο όπου τη Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε  ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, με τον οποίο τους συνδέει χρόνια φιλία και είναι «ο άνθρωπος» της κεντροδεξιάς παράταξης στην  Αχαΐα. Μαζί  επισκέφθηκαν  το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Αιγιαλείας και ξανά υποψήφιου Στάθη Θεοδωρακόπουλου.  Οι δύο υποψήφιοι κάλεσαν του πολίτες να αναδείξουν τη Νέα Δημοκρατία νικήτρια και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, ώστε η προσπάθεια της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά για να βγει η χώρα από το τούνελ να συνεχιστεί.

Η περιοδεία της κ. Σπυράκη έκλεισε με επίσκεψη στο Μεσολόγγι όπου την υποδέχτηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κώστας Σύρρος και στελέχη της οργάνωσης.  Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης η υποψήφια ευρωβουλευτής τόνισε: «είναι βασικό να αντιστοιχηθεί η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων στην Περιφέρεια με ότι αναλογεί στο νομό. Ξέρω ότι η δυτική Ελλάδα έχει υστέρηση σε απορροφητικότητα και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι Αιτωλοακαρνάνες και οι Μεσολογγίτες δικαιούνται το καλύτερο. Το Μεσολόγγι θα μπορούσε να είναι μια πόλη - κέντρο για τον πολιτισμό και ένας πόλος έλξης. Ο υπόλοιπος νομός χρειάζεται να αποδώσει η γη του. Πρέπει επίσης να δούμε το λιμάνι του Αστακού γιατί παρά τις παλινωδίες εξακολουθεί να είναι ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές και πρέπει να αναδειχτεί. Οι τοπικές αρχές οφείλουν να παρουσιάσουν το πρόγραμμα και σε ποια σημεία πρέπει να δοθεί έμφαση και αν με την βοήθεια του Θεού και του λαού φτάσω στην Ευρωβουλή θα χρειαστώ από εσάς μόνο την καθοδήγηση, να μου δείξετε δηλαδή ποια είναι τα σημεία του ενδιαφέροντος».

Ομιλία Μαρίας Σπυράκη σε εκδήλωση της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών Καλαμάτας

13 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Μεσσηνία

Την Μεσσηνία επισκέφθηκε την Κυριακή η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Πελοπόννησο.

Συνοδευόμενη από τον πρώτο επιλαχόντα υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. στη Μεσσηνία κ. Μιλιτάδη Χρυσομάλλη, η υποψήφια ευρωβουλευτής  έφθασε στην Πύλο όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για το πανηγύρι του «Μαη-Νικόλα» στην κοινότητα Ρωμυρίου το χωριό της φημισμένης «Παπα-Λάμπραινας». Την Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.  

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη παραβρέθηκε στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ήρωα καπετάν Αδάμη Κορέλλα  στη Ναυαρινίτσα Πυλίας,  ενώ μετά επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του κ. Καφαντάρη στην Πύλο, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τα στελέχη του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας». Μαζί με τον Κώστα Νερατζόγλου πρόεδρο της Τ.Ο.  Πύλου –Νέστορος αλλά και τοπικά στελέχη της Ν.Δ. επεσήμαναν ότι στόχος είναι  η στήριξη των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. τόσο στις αυτοδιοικητικές όσο και στις ευρωεκλογές.

Στην Κυπαρισσία, επόμενο σταθμό της περιοδείας  της, την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο  πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. Γιώργος Φωτεινός  και μαζί επισκέφθηκαν το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Τριφυλλίας Τάκη Κατσίβελα.

Στην Καλαμάτα η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε και την αστυνομική διεύθυνση Μεσσηνίας, όπου την υποδέχθηκε ο αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Ηλίας Αξιωτόπουλος, ο οποίος παράλληλα είναι και πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Πελοπόννησο. Μαζί με τον κ. Γιάννη Αδαμόπουλο πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Μεσσηνίας, ενημέρωσαν την κ. Σπυράκη για τα πρόβληματα του κλάδου και ειδικά για το ζήτημα της φύλαξης του Κέντρου Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών στην Κόρινθο.

Το απόγευμα η κ. Σπυράκη ως κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης του παραρτήματος Καλαμάτας της «Παναθηναϊκης Οργάνωσης Γυναικών» αναφέρθηκε στα προβλήματα της εργαζόμενης μητέρας στη σύγχρονη Ευρώπη. «Ξέρω πολύ καλά, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια μητέρα η οποία θέλει παράλληλα να συνεχίσει τη δουλειά της.  Παρ΄ότι η Ε.Ε. προβλέπει έως και 20 μήνες  άδεια λοχείας και επιστροφή στη θέση που η κάθε γυναίκα κατείχε πριν γεννήσει , οι περισσότερες χώρες δεν εφαρμόζουν τη σχετική ντιρεκτίβα» τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Η Μαρία Σπυράκη αναφέρθηκε και στις γυναίκες που μεγαλώνουν μόνες τους τα παιδιά τους και τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να σταθεί αρωγός στις μονογονεϊκές οικογένειες που ειδικά στην Ελλάδα το 96% στηρίζεται μόνο στη μητέρα.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής μίλησε σε μια κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Rex, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, του πρώην δημάρχου Παναγή Κουμάντου , της υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου  Μελιγαλά Ελένης Αλιφέρη και εκατοντάδων εκπροσώπων επιστημονικών, παραγωγικών και τοπικών φορέων.  

Η Μαρία Σπυράκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο όραμα της Καλαμάτας να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, και δεσμεύθηκε ότι  θα είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της υποψηφιότητας.

12 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στην Καρδίτσα

Την Καρδίτσα επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Πρώτος σταθμός της περιοδείας, τα γραφεία της ΝΟΔΕ όπου συμμετείχε  σε ανοιχτή συνεδρίαση και με τους τέσσερις βουλευτές του νομού, τον Κωνσταντίνο Τσιάρα, την Ασημίνα Σκόνδρα , τον Σπύρο Ταλιαδούρο και τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Στη συνεδρίαση στην οποία προήδρευσε η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Σοφία Τόλια, τονίστηκε η ανάγκη να υπερψηφιστούν τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ., προκειμένου η χώρα να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του δημάρχου Κώστα Παπαλού με τον οποίο τους συνδέει πολυετή και στενή φιλία. Και οι δύο αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία και δήλωσαν συνοδοιπόροι στον αγώνα για επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής.

Η περιοδεία της Μαρίας Σπυράκη στη Λάρισα έκλεισε με επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του οποίου ηγείται ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Οι δύο υποψήφιοι δήλωσαν βέβαιοι ότι η πολιτική της Ν.Δ. θα επιβραβευθεί τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές.

10 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στη Θεσσαλία.

Στα Τρίκαλα, η Μαρία Σπυράκη περιόδευσε στο κέντρο της πόλης με τον βουλευτή του νομού Κώστα Σκρέκα όπου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους κατοίκους της πόλης και να ενημερωθεί για τα προβλήματά τους. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας στον πεζόδρομο της οδού Ασκληπιού συναντήθηκε και με τον βουλευτή Μιχάλη Ταμήλο.

 Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Τρικάλων μαζί με τους συνυποψηφίους της  Ιλιά Καράνταη και Βενιαμίν Καρακωστάνογλου . Εκεί έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Νομαρχιακής  Νίκο Μουζακιάρη όπου αφού ενημερώθηκαν για την αναγκαιότητα της εφαρμογής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η συζήτησε επικεντρώθηκε γύρω από το διακύβευμα των εκλογών που δεν είναι άλλο από τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι συμφώνησαν ότι η ψήφος παράγει πολιτικό αποτέλεσμα και η Νέα Δημοκρατία που αποτελεί τον κορμό της κυβέρνησης πρέπει να βγει ακόμη πιο δυνατή από τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις ώστε να συνεχίσει το έργο της για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο.

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρικαίων  Δημήτρη Παπαστεργίου όπου αφού αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία, ζήτησαν από τους Τρικαλινούς να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε και το εκλογικό κέντρο του υποψηφίου Δημάρχου Καλαμπάκας Χρήστου Σινάνη.

9 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Λάρισα

Περιοδεία στη Λάρισα πραγματοποίησε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής  -της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Πρώτος  σταθμός το εκλογικό κέντρο του δημάρχου της πόλης Κώστα Τζανακούλη. Μαζί με αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, η Μαρία  Σπυράκη και ο Κώστας Τζανακούλης αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία και κάλεσαν τους Λαρισαίους να στηρίξουν  τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Το απόγευμα η κ. Σπυράκη βρέθηκε στα Φάρσαλα, όπου μαζί με τον συνυποψήφιό της  Γιώργο Ανέστη μίλησαν σε εκπροσώπους των αγροτών. Η Κ. Σπυράκη, ενημερώθηκε ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) αλλά στα αιτήματα για αύξηση των επιδοτήσεων από τα ευρωπαϊκά κονδύλια ήταν κατηγορηματική: « Η Ε.Ε.  έχει πολλούς πόρους και εργαλεία που στοχεύουν στην βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και την τυποποίησή των προϊόντων. Όμως οι επιδοτήσεις πρέπει να δίνονται σε όσους είναι κατ΄ επάγγελμα αγρότες και να μην σπαταλούνται σε άτομα που δηλώνουν αγρότες και με τα χρήματα της επιδότησης ανοίγουν καφετέριες και περίπτερα.  «Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα είναι υψηλής ποιότητας και πρέπει να έχουν τη θέση που τους αξίζει τόσο στις ευρωπαϊκές αγορές αλλά και σε τρίτες χώρες» τόνισε η κ. Σπυράκη.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα των αγροτών για έργα που θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους παραγωγής και ιδιαίτερα τα θέματα της άρδευσης, συμφωνήθηκε σε δεύτερη συνάντηση να εξεταστεί ποιο έργο μπορεί να είναι επιλέξιμο.

Το βράδυ η υποψήφια ευρωβουλευτής επισκέφθηκε τον Παλαμά Καρδίτσας όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό. Και οι δύο υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας δήλωσαν ότι θα δώσουν αγώνα, ώστε τα αποτελέσματα τόσο των αυτοδιοικητικών εκλογών όσο και των ευρωεκλογών να είναι θετικά για την κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η θετική πορεία της ελληνικής Οικονομίας.

8 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να περηφανεύεται ότι στο επίπεδο της Συνταγματικής Αναθεώρησης και της αλλαγής των δομών προηγείται» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, αναφερόμενη στην  παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Η Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό “E TV” ξεκαθάρισε ότι το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης το άνοιξε η Ν.Δ. πριν τις εκλογές του 2012 λέγοντας χαρακτηριστικά: «Την επεξεργασία των σχετικών προτάσεων την είχε κάνει ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος από την θέση του αντιπροέδρου της Ν.Δ. στη διάρκεια της διετίας. Και σήμερα ο πρωθυπουργός έβαλε τις βάσεις για την δημιουργία ενός κράτους δικαίου που θα βασίζεται στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος που θα βασίζεται στην ελεύθερη οικονομία, τη διαφάνεια και κυρίως την εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος».

Η κ. Σπυράκη χαρακτήρισε πρωτοποριακές τις προτάσεις:

- Για ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του προέδρου της Δημοκρατίας και άμεση εκλογή του από τον λαό,

- Για  κοινοβουλευτική περίοδο τεσσάρων ετών  μέσω ενός εκλογικού συστήματος που θα μπορεί να αλλάξει μόνο με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής και

- Την πρόταση για ασυμβίβαστο μεταξύ υπουργού και βουλευτή.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κάθε βουλευτής θα εκπροσωπεί την περιφέρειά του και θα μπορεί να ελέγχει την εξουσία» τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής χαρακτήρισε πρωτοποριακή και την  αναθεώρηση του άρθρου 16, για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Η Μαρία Σπυράκη στη Λάρισα

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων και ξανά υποψήφιο Κώστα Τζανακούλη συναντήθηκε το πρωί στη Λάρισα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στη Λάρισα δεν μπορούσε να μην επισκεφθεί το εκλογικό κέντρο του επί 16 χρόνια δημάρχου της πόλης. Οι δύο υποψήφιοι αντάλλαξαν ευχές για καλή επιτυχία και κάλεσαν τους Λαρισαίους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Στο εκλογικό κέντρο η υποψήφια ευρωβουλευτής γνώρισε από κοντά  και αρκετούς από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο», ενώ λίγο αργότερα είχε την ευκαιρία να μιλήσει και με την δημοσιογραφική ομάδα του larisanew.gr

7 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στην Ελβετική Ραδιοφωνία

Την Μαρία Σπυράκη, την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. επέλεξε ο ειδησεογραφικός ραδιοφωνικός σταθμός της Ελβετίας  «SRF» για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αφιέρωμα που έκανε για τις Ευρωεκλογές.

Η κ. Σπυράκη υποδέχθηκε την ανταποκρίτρια του «SRF» κ. Ροδοθέα Σεραλίδου , στο γραφείο της, λίγο πριν το Πάσχα και φυσικά η πρώτη ερώτηση αφορούσε την απόφαση της να εγκαταλείψει μια πετυχημένη καριέρα 23 ετών στη δημοσιογραφία για να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει σαφή θέση σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Και είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα ανήκει στο κέντρο  της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό τον σκοπό πρόκειται κι εγώ να αγωνιστώ» δήλωσε η κ. Σπυράκη .

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. ρωτήθηκε και για τον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ “στις 26 Μαΐου φεύγουν”. «Εργάζομαι ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά να μείνει και να ολοκληρώσει το έργο της» απάντησε κατηγορηματικά η κ. Σπυράκη η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «η Ελλάδα έκανε ότι έπρεπε. Τώρα είναι η σειρά της Τρόικας να τηρήσει τα συμφωνημένα και να βοηθήσει την Ελλάδα να μειώσει το κόστος αποπληρωμής των δανείων. Η  επίτευξη αυτού του στόχου είναι ο επόμενος στόχος της κυβέρνησης» επεσήμανε η κ. Σπυράκη.

Ολόκληρη τη συνέντευξη της υποψήφιας Ευρωβουλευτού της Ν.Δ. μπορείτε να την ακούσετε στο link που ακολουθεί: 

http://www.srf.ch/news/international/europawahlen/maria-spyraki-von-der-journalistin-zur-politikerin

7 Μαϊου

H Mαρία Σπυράκη στη Θεσσαλονίκη

Με επίσκεψη στην Θεσσαλονίκη ολοκλήρωσε την περιοδεία της στη Βόρεια Ελλάδα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη το μεσημέρι της Δευτέρας έγινε δεκτή από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο με τον οποίο συζήτησε τα προβλήματα των κατοίκων της συμπρωτεύουσας και ενημερώθηκε για το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης σε όλους τους πάσχοντες ενορίτες της.

Νωρίς το απόγευμα η κ. Σπυράκη παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ΔΑΠ  στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρόντες ο υφυπουργός Παιδείας,  Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και πρώην προέδρος της ΟΝΝΕΔ Αντρέας Παπαμιμίκος.

Το βράδυ η υποψήφια ευρωβουλευτής παρακολούθησε την παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Σούρλα «Για ένα νέο πολιτικό σύστημα».

5 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στη Βόρεια Ελλάδα

Το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και τη Bέροια  επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα.

Το Σάββατο στο Κιλκίς την  Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ.  Γιώργος Γεωργαντάς, με τον οποίο  έκαναν μαζί  βόλτα στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με απλούς πολίτες του ακριτικού νομού και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά ζώντας μια ανάσα από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Στη συνέχεια η υποψήφια ευρωβουλευτής με τον κ. Γεωργαντά  πήγαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κιλκίς. Εκεί  την υποδέχθηκαν ο πρώην βουλευτής του νομού Θεόδωρος Πασσαλίδης, ο δήμαρχος Παιονίας  Θανάσης Λαπόρδας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τριαντάφυλλος Πέτρογλου  και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θανάσης Τατάρογλου. Η  Μαρία Σπυράκη  αναφέρθηκε στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων θυμίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μπλόκαρε την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ ακόμη και  με την ονομασία FYROM   και τόνισε για μια ακόμη φορά ότι η θέση της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ονομασίας είναι ξεκάθαρη: «Γεωγραφικός προσδιορισμός. Μία ονομασία έναντι όλων»

Ιδιαίτερη συνομιλία είχε η κ. Σπυράκη και με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ με τον οποίο συζήτησαν με ποια εργαλεία μπορεί η Ε.Ε. να βοηθήσει τους νέους του Κιλκίς να μείνουν στον τόπο τους και να αναπτύξουν περαιτέρω τις κτηνοτροφικές και γεωργικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή, αυξάνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας αλλά και το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Την Κυριακή το πρωί η υποψήφια ευρωβουλευτής βρέθηκε στα Γιαννιτσά, προσκεκλημένη του βουλευτή  Πέλλας της Ν.Δ. Διονύση Σταμενίτη ,όπου συναντήθηκαν  με τοπικούς και παραγωγικούς φορείς, προκειμένου η Μαρία Σπυράκη να ενημερωθεί από κοντά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νομού.

Αμέσως μετά επισκέφθηκε και τη Σκύδρα όπου μαζί με τον βουλευτή Πέλλας της Ν.Δ. Ιορδάνη Τζαμτζή  και παρόντος του Διονύση Σταμενίτη συμμετείχαν σε  συνεδρίαση της ΝΟΔΕ . Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αθανάσιος Γιδάρης μείζονος σημασίας για το νομό είναι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) η εφαρμογή της οποίας περνά πλέον στα εθνικά χέρια. Οι πολίτες που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση ζήτησαν διορθώσεις στην κατανομή των επιδοτήσεων και ενίσχυση των εργαλείων της Ε.Ε. για την ανάπτυξη υποδομών στην αγροτική παραγωγή . Αναφέρθηκαν και στην κατανομή του νέου ΕΣΠΑ το οποίο κρίνεται απαραίτητο για την ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής στη βόρεια Ελλάδα.

Το απόγευμα της Κυριακής η Μαρία Σπυράκη βρέθηκε στη Βέροια προσκεκλημένη του βουλευτή Ημαθίας  Απόστολου  Βεζυρόπουλου  και μαζί παραβρέθηκαν στην  παρουσίαση του συνδυασμού και του προγράμματος του υποψήφιου δημάρχου Βέροιας Κώστα Καραπαναγιωτίδη. Ο κ. Καραπαναγιωτίδης προλόγισε την  κ. Σπυράκη καλώντας τους πολίτες να εκμεταλλευτούν τους τέσσερις σταυρούς που έχουν και να προσέξουν ποιους θα στείλουν στο Ευρωκοινοβούλιο. Τέλος κάλεσε την κ. Σπυράκη εάν εκλεγεί να ενεργήσει έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν κομβικά ζητήματα για το νομό.

4 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στις Σέρρες και τη Δράμα

Στις Σέρρες και τη Δράμα βρέθηκε προχθές η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Βόρεια Ελλάδα.

Στη Δράμα και συγκεκριμένα στο Δοξάτο, η κ. Σπυράκη είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις Ιπποδρομίες, ένα έθιμο που κρατά από την εποχή της Τουρκοκρατίας και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτιστικής παράδοσης του νομού. Την υποψήφια ευρωβουλευτή υποδέχθηκε και συνόδευσε στις ιπποδρομίες ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην δήμαρχος Δοξάτου Δράμας κ. Σαύρος Δαϊλάκης ο οποίος συνέβαλε στην αναβίωση των ιπποδρομιών και την καθιέρωσή τους ως ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του νομού.

Το απόγευμα η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τις Σέρρες όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σερρών κ. Θεόδωρος Καμπούρης , ο οποίος και τη συνόδευσε στα γραφεία της οργάνωσης. Εκεί η υποψήφια ευρωβουλευτής είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολίτες της περιοχής και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ ιδιαίτερη συνομιλία είχε και με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ οι οποίοι της εξήγησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι της Βόρειας Ελλάδας.

Λίγο μετά η κ. Σπυράκη παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Νιώθω μεγάλη τιμή που βρίσκομαι στην πατρίδα  του Εθνάρχη   Κωνσταντίνου Καραμανλή του πολιτικού που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας, βάζοντάς την στην τότε ΕΟΚ . Αλλά , και τον τόπο καταγωγής του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή του πολιτικού που κατόρθωσε να εκφράσει μέσω της Ν.Δ. και τον «μεσαίο χώρο» και να συγκεντρώσει ισχυρή πλειοψηφία στο πλευρό του. Σας θυμίζω ότι είναι ο πρωθυπουργός που χωρίς μεγαλοστομίες δεν επέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ούτε ως FYROM, ο πρωθυπουργός που είπε την αλήθεια στους Έλληνες στις εκλογές του 2009 προτείνοντας πάγωμα μισθών και συντάξεων την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου υποσχόταν «λεφτά υπάρχουν» . Την κατάληξη την πληρώσαμε όλοι μας. Τώρα μετά από 23 χρόνια δουλειάς και σχέσης με την πολιτική, είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο Αντώνης Σαμαράς και η Ν.Δ. είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά. Ζητώ από τους πολίτες στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου να βάλουν ένα σταυρό δίπλα στο όνομά μου και να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ γιατί έτσι επιλέγουν τη σταθερότητα απέναντι στην αβεβαιότητα που επιχειρεί να εισάγει στην δημόσια ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι θυσίες μας δεν πρέπει να πάνε χαμένες».

Προηγουμένως η. Σπυράκη παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλιTV Serres.

2 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στην Καστοριά

Στην Καστοριά βρέθηκε χθες και σήμερα η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.  Μαρία Σπυράκη, δεύτερο σταθμό της περιοδείας της στην Β. Ελλάδα.

Την Μαρία Σπυράκη υποδέχθηκαν ο Περιφερειάρχης, η βουλευτής  της Ν.Δ. Μαρία  Αντωνίου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Δακής, και ο αντιπεριφερειάρχης  Δημήτρης  Σαββόπουλος.

Πρώτος σταθμός της Μαρίας  Σπυράκη η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου μαζί με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη – που βρέθηκε στην Καστοριά για να εγκαινιάσει την 39η  Διεθνή  Έκθεση Γούνας - έγιναν δεκτοί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ.

Στη συνάντηση αυτή συζήτησαν διάφορα θέματα που αφορούν την ακριτική περιοχή της Καστοριάς και ενημερώθηκαν για τα τοπικά προβλήματα με προεξέχον αυτό της παράνομης μετανάστευσης και τον αντίκτυπό της στην καθημερινότητα των πολιτών .

Παράλληλα, ο Σεβασμιότατος ξενάγησε τους επισκέπτες του στους χώρους του Επισκοπείου, στο μνημείο που φυλάσσονται τα οστά του Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη, ενώ επισκέφτηκαν και το βυζαντινό παρεκκλήσιο ,του 11ου αιώνα,  των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, εκεί που φυλάσσονται τα οστά του πρωτομάρτυρος του Μακεδονικού Αγώνα Παύλου Μελά και της συζύγου του Ναταλίας. Ο Σεβασμιότατος δώρισε στους επισκέπτες του από μία εικόνα του πολιούχου του Αγίου Μηνά με την ευχή να τους χαρίζει υγεία και δύναμη στην αποστολή τους.

Στη συνέχεια, η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Καστοριάς όπου την υποδέχθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Καραμανίδης και άλλα στελέχη του κόμματος, ενώ συζήτησε και με εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ  από τους οποίους ενημερώθηκε για τα προβλήματα των νέων της περιοχής.

Το πρωί της Παρασκευής η υποψήφια ευρωβουλευτής και η βουλευτής Μαρία Αντωνίου  επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Εκθετηρίου-Δημοπρατηρίου Γουναρικών και Δερματίνων Ειδών ΕΔΗΚΑ , όπου είχαν  την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τι μπορεί να κάνει μόνη της μια περιοχή ακόμη και σε συνθήκες μεγάλης οικονομικής πίεσης. « Η Καστοριά τόσο στον πρωτογενή τομέα όσο και στη γούνα αντιμετωπίζει με ίδιες δυνάμεις τα προβλήματά της και πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση. Η γούνα είναι ένας δυναμικός κλάδος που αποδεικνύει πως με εξωστρέφεια μπορούμε να βγούμε από την κρίση» δήλωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής.

Μάλιστα, όταν οι κυρίες Αντωνίου και Σπυράκη  ενημερώθηκαν ότι το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας οφείλει από απλήρωτα ενοίκια στην ΕΔΗΚΑ 980.000 ευρώ, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό  Εθνικής Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο - ο οποίος σχεδιάζει να επιστρεφθεί την Καστοριά άμεσα-  συζήτησαν το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού ώστε και το ΤΕΙ να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας αλλά και οι γουναράδες της Καστοριάς να πάρουν μέρος των χρημάτων που τους οφείλονται.

Λίγο μετά, η κ. Σπυράκη επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.  Στην Έκθεση στην οποία παίρνουν μέρος 130 επιχειρήσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία , τη Γερμανία, τη Δανία και τη Ρωσία και η υποψήφια ευρωβουλευτής  ενημερώθηκε για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν τον τελευταίο χρόνο οι Έλληνες γουναράδες, οι οποίοι αυξάνοντας τις φάρμες παραγωγής από 45 σε 100 εκτός από τη μείωση του κόστους  παραγωγής δημιούργησαν και περισσότερες από 1000 νέες θέσεις εργασίας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 94,7 αναφέρθηκε και στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που είναι ιδιαίτερα οξύ στις παραμεθόριες περιοχές  λέγοντας: «είναι σαφές ότι από όσα προβλέπονται για την ενίσχυση της FRONTEX, ένα μέρος ανήκει στην Καστοριά και πρέπει να διεκδικηθεί τόσο με εθνικά μέσα όσο και με ευρωπαϊκά μέσα. Δεσμεύομαι ότι αν οι Έλληνες βάλουν στις 25 Μαΐου ένα σταυρό δίπλα στο όνομα μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. θα λογοδοτώ στους πολίτες κάθε περιοχής για το τι έκανα για αυτούς».

 

1 Μαϊου

Η Μαρία Σπυράκη στην Φλώρινα

Την Ακριτική Φλώρινα επισκέφθηκε σήμερα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη ξεκινώντας την πενθήμερη περιοδεία της στη Βόρεια Ελλάδα.

Την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο βουλευτής  της Ν.Δ. και υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας  κ. Στάθης Κωνσταντινίδης  με τον οποίο  περιόδευσαν στην κεντρική πλατεία της πόλης .

Η  κ. Σπυράκη  είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και τις εγκαταστάσεις  του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου «Αριστοτέλης» όπου είχε την ευκαιρία να θαυμάσει  εκθέματα σπουδαίας λαογραφικής αξίας.  Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 30 Ιουλίου 1941 στην οικία του Τραϊανού Νοβάτση από ομάδα κατοίκων της Φλώρινας με σκοπό την ανάδειξη της μουσικής αλλά και της άθλησης. Πρόκειται  για έναν σύλλογο με σπουδαία ιστορία αφού όπως εξήγησαν τα μέλη του στην κ. Σπυράκη κατά την ξενάγησή της στο μουσείο του Συλλόγου , την 9η Αυγούστου 1943 τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής απαγχόνισαν στην περιοχή της Κλαδοράχης 15 πατριώτες όλοι τους μέλη του «Αριστοτέλη».  Η αγχόνη που χρησιμοποίησαν οι ΝΑΖΙ για να σκοτώσουν τους 15 Έλληνες σήμερα φιλοξενείται  στο Μουσείο Εγκλημάτων Πολέμου της Νυρεμβέργης.

Στη συνέχεια η κ. Σπυράκη ξεναγήθηκε στον χώρο όπου εκτίθεται το άγαλμα του Αριστοτέλη- που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Νικόλας Δογούλης και αποτελεί δωρεά της οικογένειας Ρόζα- αλλά  και στο μνημείο τιμής σε επτά νέους έως 20 ετών οι οποίοι στις 17 Ιανουαρίου του 1944 συνελήφθησαν και σκοτώθηκαν από  Βούλγαρους.  

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στην Φλώρινα, «μια πόλη με τεράστιο ιστορικό βάρος» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη, συναντήθηκε και με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Σωτήρη Βόσδου , ο οποίος δίνει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του νυν περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Δακή, ο οποίος σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα διατηρήσει τη θέση του και για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Με τον κ. Βόσδου η κ. Σπυράκη συζήτησε όλες τις δράσεις που απαιτούνται για την ανεύρεση πόρων με έμφαση στην περιφέρεια και τον πολιτισμό. 

Η περιοδεία της υποψήφιας ευρωβουλευτού έκλεισε με επίσκεψη στο πανηγύρι στα Άλωνα, ένα χωριό που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και  αποτελεί την πατρίδα δεκάδων μακεδονομάχων. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει από κοντά την παραδοσιακή φορεσιά των Αλώνων, η οποία αποτέλεσε την έμπνευση για τη στολή των Μακεδονομάχων και σήμερα είναι η επίσημη στολή της Προεδρικής φρουράς και των σκοπών  στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

29 Απριλίου

Μαρία Σπυράκη στο Euronews

«Νέα μέτρα δεν υπάρχουν. Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή το λέει η κυβέρνηση, συμβαίνει γιατί στην πράξη όλες οι δυσμενείς προβλέψεις από την πλευρά της τρόικας διαψεύστηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη στο debate που  διοργάνωσε το ελληνικό τμήμα του Euronews.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι επέλεξε την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ανάμεσα σε 42 συνυποψηφίους της για να εκπροσωπήσει το κόμμα της  στο debate πραγματοποίησε με υποψήφιους ευρωβουλευτές από τέσσερα κόμματα αμέσως μετά το debate των υποψηφίων προέδρων για την προεδρία της Κομισιόν.

Στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του Euronews στην Αθήνα, Σταμάτη Γιαννίση, απάντησαν εκτός από τη Μαρία Σπυράκη,  ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από την ΔΗΜΑΡ, και ο Κώστας Αργυρός από το ΠΟΤΑΜΙ.

Σε ερώτηση για το ποιο ήταν το βασικό στοιχείο της παρουσίας των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία της Κομισόν η κ. Σπυράκη τόνισε: «Η πρόταση του Jean Claude Juncker υποψήφιου του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισόν, έχει δυο πολύ σαφείς στόχους. Ο  πρώτος είναι στο να δημιουργηθούν οι γέφυρες ανάμεσα στο Βορρά και το Νότο που αποτελεί στην ουσία την αιτία της κρίσης χρέους που βίωσαν οι χώρες του νότου, η κρίση χρέους που βίωσε η Ελλάδα. Ο δεύτερος στόχος είναι οι πραγματικές ενέργειες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ειδικά  για τους νέους  αυτό θα γίνει με το να ξεκλειδώσουν τα προγράμματα μαθητείας για να γίνουν πραγματικές δουλειές, και σε ότι αφορά στους ανθρώπους της μέσης ηλικίας που μαστίζονται από την ανεργία λύση μπορεί να βρεθεί μέσω της επανεκπαίδευσης τους ώστε να μπορέσουν να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας».

Σε ότι αφορά στο πως κρίνει το μέλλον της Ευρώπης η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. διευκρίνησε: «η πλατφόρμα που φέρνει ως   υποψήφιος για την Κομισιόν ο Jean Claude Juncker, είναι μια πλατφόρμα που έχει τα μάτια της στραμμένα στην πηγή της κρίσης. Ταυτόχρονα δεν σερβίρει ψευδαισθήσεις στους ευρωπαϊκούς λαούς. Δηλαδή ο Jean Claude Juncker δεν είπε ότι είναι κατά της δημοσιονομικής προσαρμογής , δεν είπε ότι είναι κατά της  διαφορετικής φορολογικής πολιτικής σε  χώρες. Δεν είπε ότι είναι υπέρ της διαγραφής χρεών αλλά μίλησε για την προοπτική αμοιβαιοποίησης του χρέους , αφού προηγηθεί όμως η διαδικασία του έλεγχου των προϋπολογισμών. Να ξέρουμε δηλαδή, εμείς τι ξοδεύει ο Αυστριακός και ο Φιλανδός τι ξοδεύουμε εμείς. Προκειμένου να μπορούμε να δανειστούμε με το κόστος δανεισμού του Φινλανδού».

Η κ. Σπυράκη επεσήμανε την ανάγκη εύρεσης λύσεων στα κοινωνικά ζητήματα προκειμένου να έχει μέλλον το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.  

Σε ότι αφορά στην αυξανόμενη τάση του ευρωσκεπτικισμού η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. τόνισε: «Η ΕΕ είναι το μόνο που έχουμε. Είναι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια μετά τον πόλεμο, είναι μια προσπάθεια που μας χάρισε ασφάλεια, είναι μια προσπάθεια που ενίσχυσε τη δημοκρατία. Όμως είναι  και  μια προσπάθεια που τώρα αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Λιθοβολώντας τη, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξήσουμε τον κίνδυνο της αστάθειας».

Στη διεύθυνση http://gr.euronews.com/2014/04/28/european-debate-euronews-athens-candidates-greece/ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλο το debate του Euronews.

28 Απριλίου

Η Μαρία Σπυράκη στο debate του Εuronews.

Το μεγάλο ευρωπαϊκό ειδησεογραφικό κανάλι επέλεξε την υποψήφια ευρωβουλευτή της Ν.Δ. ανάμεσα σε 42 συνυποψηφίους της για να εκπροσωπήσει το κόμμα της  στο debate που θα πραγματοποιήσει με υποψήφιους ευρωβουλευτές από τέσσερα κόμματα αμέσως μετά το debate των υποψηφίων προέδρων για την προεδρία της Κομισιόν.

Στις ερωτήσεις του ανταποκριτή του Euronews στην Αθήνα, Σταμάτη Γιαννίση, θα κληθούν να απαντήσουν εκτός από τη Μαρία Σπυράκη,  ο Γιώργος Κυρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος από την ΔΗΜΑΡ, και ο Κώστας Αργυρός από το ΠΟΤΑΜΙ. 

Η διαδικτυακή συζήτηση θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του  www.gr/euronews.com. 

Θα έχει προηγηθεί το debate ανάμεσα στους υποψηφίους για την προεδρία της Κομισιόν, το οποίο θα μεταδοθεί απ' ευθείας και αποκλειστικά από το Euronews, στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 28 Απριλίου.

Στο debate των υποψηφίων προέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο αμφιθέτρο του πανεπιστημίου του Maastricht  θα πάρουν μέρος ο Jean-Claude Juncker από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο  Martin Schulz από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές , ο Guy Verhofstadt από τους Φιλελεύθερους και η Ska Keller από τους Πράσινους. Ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας θα απουσιάσει λόγω ανειλλημένων υποχρεώσεων.
Την αναμέτρηση ανάμεσα στους υποψήφιους προέδρους, διάρκειας 90 λεπτών , θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι του Εuronews, Isabelle Kumar και Chris Burns , και θα την παρακολουθήσουν ζωντανά πολίτες όλης της Ευρώπης σε 13 γλώσσες.

27 Απριλίου

Η Μαρία Σπυράκη στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα περιοδεύει από χθες το απόγευμα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη.

Την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του νησιού κ. Νίκος Δένδιας, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Σπύρος Σπύρου, ο πρώτος επιλαχών υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γιώργος Χονδρογιάννης, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κέρκυρας κ. Κώστας Σπίνουλας.

To απόγευμα του Σαββάτου σε ομιλία της στην επίσημη αίθουσα τελετών «Σπύρος Δένδιας»  του Επιμελητηρίου του νησιού , η  κ. Σπυράκη αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα των επικείμενων Ευροεκλογών και κάλεσε όλους τους Κερκυραίους να στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει, πλέον,  μετά την έξοδο της από τα μνημόνια ένας ισχυρός «παίχτης» στην ζώνη του ευρώ και όχι χώρα ζητιάνος. Επανέλαβε ότι η αναδιανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος δεν κλείνει τις πληγές ,αλλά δείχνει πως σταματά ο κατήφορος την ώρα που το κύρος της χώρας ανορθώνεται και η Ελλάδα δεν εξαρτάται μόνο από το μηχανισμό στήριξης,  αφού ανέκτησε και την εμπιστοσύνη των αγορών.  «Οι εκλογές παράγουν πολιτικό αποτέλεσμα και όλοι πρέπει να πάρουμε την ευθύνη» τόνισε η κ. Μαρία Σπυράκη, ζητώντας από τους πολίτες να επιλέξουν την σταθερότητα που προσφέρει η Ν.Δ. και η διακυβέρνηση του Ατνώνη Σαμαρά,  απέναντι στην αβεβαιότητα που επιχειρεί  να εισάγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην δημόσια ζωή.

Η κ. Σπυράκη παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του κτιρίου της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος»  που συμπληρώνει περισσότερα από εκατό χρόνια ζωής. Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. είχε την δυνατότητα διαπιστώσει από κοντά γιατί η Κέρκυρα και η μουσική είναι έννοιες συνώνυμες. 

Στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη φιλοξενήθηκε και από τα δύο τηλεοπτικά κανάλια του νησιού το Corfu Channel και το Start Media όπου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει τη δουλειά της και να δώσει σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, τη μάχη της εξόδου από την κρίση και τον αγώνα της σταθερότητας με την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Το πρωί της Κυριακής η κ. Σπυράκη περπάτησε στην πλατεία Λιστόν όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες του νησιού οι οποίοι της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στη νέα της προσπάθεια.

Αυτή την ώρα η κ. Σπυράκη επισκέπτεται την Άρτα.

26 Απριλίου

Η Μαρία Σπυράκη στην Αιτωλοακαρνανία

Την Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα το Αγρίνιο επισκέφτηκε χθες η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη.

Η κ. Σπυράκη περπάτησε στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου και μίλησε με κατοίκους αλλά και εκπροσώπους τοπικών και επαγγελματικών φορέων και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, ενός από τους μεγαλύτερους και πολυπληθέστερους νομούς της χώρας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον βουλευτή του νομού κ. Μάριο Σαλμά στο ιατρείο του, ενώ στην περιοδεία της την συνόδευε ο κ. Λεωνίδας Καραγκούνης, αδελφός του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Καραγκούνη, ο οποίος βρίσκεται στη Βουδαπέστη για επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Η κ. Σπυράκη συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της νομαρχιακής επιτροπής της Ν.Δ. κ. Κώστα Σύρρο, την γραμματέα οργανωτικού της ΝΔ τομεάρχη κ. Ρούλα Φάντη και τον Πρόεδρο της Δήμ. Τ.Ο. Αγρινίου, και έδωσε συνέντευξη στο τοπικό κανάλι Αχελώος tv.

Στις συζητήσεις της με τους εκπροσώπους των φορέων της περιοχής κ. Σπυράκη ρωτήθηκε για το μείζον θέμα της εκτροπής του Αχελώου για το οποίο ήταν κατηγορηματική: «Ως συνεργάτης του Σταύρου Δήμα την περίοδο που ήταν επίτροπος της Ευρωπαϊκός Ένωσης έχω διαμορφώσει μια πολύ σταθερή άποψη ότι η εκτροπή του Αχελώου δεν πρέπει να προχωρήσει. Τέτοιου είδους έργα θεωρούνται παρωχημένα από την  Ε.Ε. και συγχρόνως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον ενώ παράλληλα διαταράσσουν την ισορροπία του οικοσυστήματος». Η κ. Σπυράκη συζήτησε επίσης και το θέμα της επέκτασης του λιμανιού Πλατύγιαλος Αστακού για το οποίο δεσμεύτηκε : «Αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει με έναν από τους τέσσερις σταυρούς που έχει στη διάθεσή του,  θα βοηθήσω ώστε να βρεθούν οι πόροι που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός σύγχρονου εσωτερικού οδικού δικτύου που θα επιτρέψει στο λιμάνι Πλατύγιαλος του Αστακού να διαμορφώσει το ρόλο που του αρμόζει , δηλαδή να μετατραπεί σε ένα μεγάλο διαμετακομιστικό κέντρο».

25 Aπριλίου

Η Μαρία Σπυράκη στην Χαλκιδική

Στη Χαλκιδική στο σπίτι της στην Άφυτο με την οικογένειά της πέρασε τις ημέρες του Πάσχα η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κυρία Μαρία Σπυράκη.

Εκεί βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει με επαγγελματίες αλλά και τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα τους και για το πώς μπορούν να βοηθηθούν μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνοδευόμενη από τον βουλευτή της περιοχής κ. Αθανάσιο  Καρανάσιο αλλά και τον συνυποψήφιό της για την Ευρωβουλή κ. Γρηγόρη Τάσσιο, επισκέφτηκε και την Αστυνομική Διεύθυνση του νομού, όπου άκουσε με προσοχή τα προβλήματα όπως η έλλειψη προσωπικού, που γίνεται περισσότερο αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την δεύτερη ημέρα του Πάσχα η κ. Σπυράκη συναντήθηκε με τους δύο σεβασμιότατους Μητροπολίτες του νομού το Μητροπολίτη Αρναίας κ. Θεόκλητο και τον Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημο.

24 Απριλίου

Η Μαρία Σπυράκη στην ΠΑΣΕΓΕΣ

Mε εκπροσώπους της ΠΑΣΕΓΕΣ στα γραφεία της Συνομοσπονδίας συναντήθηκε το πρωί η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Μαρία Σπυράκη.
Η κ. Σπυράκη ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στην αγροτική οικονομία και ειδικότερα για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Οι εκπρόσωποι των γεωργικών συνεταιρισμών την ενημέρωσαν επίσης για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την κλιματική αλλαγή, τα θέματα με την διαχείριση του νερού, ενώ τόνισαν ότι η αγροτική ανάπτυξη θα έρθει με στοχευμένα μέτρα.
Λίγο μετά τη συνάντηση η κ. Σπυράκη δήλωσε:
"Η αγροτική παραγωγή αποτελεί έναν από τους βραχίονες της ελληνικής οικονομίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει τα εργαλεία που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς μικρούς και μεγάλους να βελτιώσουν την υποδομή, την τυποποίηση των προϊόντων τους και κατά συνέπεια την παραγωγή τους. Και στον τομέα αυτό σχεδιάζω να εργαστώ με επιμονή. Τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα έχουν υψηλή ποιότητα, και πρέπει να καλύψουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς τόσο στην Ε.Ε. αλλά και σε τρίτες χώρες. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς είναι να διευκολύνουμε τις συνέργειες , με αλλαγή στο πλαίσιο των συνεταιρισμών και την πρόσβαση στα χρηματοδοτικά εργαλεία."
Την κ. Σπυράκη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας, οι Αντιπρόεδροι Κώστας Σκιαδάς και Μιχ. Βουμβουλάκης, ο Ταμίας Στ. Μπαμπατσούλης και ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Ανέστης ο οποίος είναι και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

17 Απριλίου

Με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ο δήμαρχος του Πειραιά, που με τιμά χρόνια με τη φιλία του, με προσκάλεσε στο γραφείο του. Στον Πειραιά η επιλογή είναι μία και φέρει το όνομα του επιτυχημένου δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. Είναι ο δήμαρχος που έβαλε ξανά το μεγάλο λιμάνι σε θέση πρωταγωνιστή στη χώρα. Ο δήμαρχος που στηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς. Δίνουμε μαζί τη μάχη για να έχει ο Πειραιάς και η Ελλάδα δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση.

Συνδεθειτε στους συνδεσμους: